ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΙΚΑ

30.06.2014

Επισκέψεις κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές κοινότητες Δήμητρας και Τριανταφυλλιάς Σερρών


 
 
                                                                                                             Σέρρες, 30-6-2014
 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
  
 
Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε το Σάββατο 28/6 την Τοπική Κοινότητα Δήμητρας και την Κυριακή 29/6 την Τ. Κ. Τριανταφυλλιάς, όπου συζήτησε με τους κατοίκους για την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστησαν καλλιέργειες, σπίτια, δίκτυα, υποδομές και εγκαταστάσεις από την τελευταία σφοδρή χαλαζόπτωση.
 
Στις συζητήσεις οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για τις σχετικές ενέργειες της κ. Σταμπουλή, όπως συναντήσεις με τους Δημάρχους Βισαλτίας και Νέας Ζίχνης και Αναφορές – Επιστολή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης/Τροφίμων και Υποδομών/  Δικτύων για την γρήγορη καταγραφή των ζημιών και την έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων και έκτακτων ενισχύσεων στις πληγείσες περιοχές.
 
Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της οργανωμένης εκ μέρους των τοπικών κοινωνιών διεκδίκησης των ενισχύσεων για την κάλυψη των δαπανών αποκατάστασης οικιών, υποδομών και δικτύων. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι το ζήτημα δεν είναι λογιστικό αλλά κυρίως πολιτικό. Υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης, που τις τελευταίες μέρες συμμετείχαν σε συσκέψεις για την αντιμετώπιση των καταστροφών, ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί, αναφερόμενοι συνεχώς στην άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας. Κατάσταση την οποία φαίνεται να «ξεχνά» η κυβέρνηση, όταν πρόκειται για χρηματοδότηση της σωτηρίας των τραπεζών.
 
Η  κυβέρνηση οφείλει να καλύψει έγκαιρα και στο σύνολό τους τα κόστη αποκατάστασης δικτύων και υποδομών και να προβεί σε άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις αγροτικές καλλιέργειες που καταστράφηκαν και για τις οποίες η κυβερνητική ευθύνη είναι ξεχωριστή, αφού φέτος αφέθηκαν χωρίς εναέρια προστασία κατά της χαλαζόπτωσης.
 
Η ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών οφείλει να ενεργήσει τάχιστα, συντονίζοντας  τις αρμόδιες υπηρεσίες, προς αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που ανοίγονται για τις πληγείσες περιοχές, ύστερα από την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
 
                                                                                            
                                                                                                       
                                                                                              Από το Γραφείο Τύπου

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16