ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.07.2014

Αφροδίτη Σταμπουλή: «Να λειτουργήσουν και τα τρία εργοστάσια της ΕΒΖ»

Πηγή: LEFT GR
Για τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την απόφαση της διοίκησης της ΕΒΖ να κλείσει τα δύο από τα τρία εργοστάσια της εταιρίας, μίλησε στο «Κόκκινο 93,4» η βουλεύτρια Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή.Όπως τόνισε στους «Δύο Λύκους», τον Λευτέρη Αρβανίτη και τον Θεόφιλο Σιχλετίδη, τουλάχιστον για φέτος θα πρέπει να λειτουργήσουν και τα τρία εργοστάσια της ΕΒΖ, στο Πλατύ, στις Σέρρες και την Ορεστιάδα και προοπτικά θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν και τα δύο εργοστάσια που έκλεισαν στη Λάρισα και στη Ξάνθη.
Αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να βρει λύση, όπως σημείωσε η Αφροδίτη Σταμπουλή, τότε η λειτουργία των εργοστασίων στις Σέρρες και στην Ορεστιάδα θα μπορούσε να περάσει σε έναν φορέα στον οποίο θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ.
Σχετικός σύνδεσμος

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16