ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

10.12.2012

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Σερρών στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα,

                                                                                                                 Σέρρες,   10-12-2012 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
 
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Σερρών με επικεφαλής τη βουλευτή κ. Αφροδίτη Σταμπουλή επισκέφτηκε σήμερα, 10-12-2012, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, όπου κρατούνται επί μήνες δεκαοχτώ (18) αλλοδαποί σε μικρούς χώρους χωρίς προαυλισμό.
Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι οι δύσκολες συνθήκες διαμονής, διερμηνείας, διατροφής, καθαριότητας, περίθαλψης και θέρμανσης επιδεινώνονται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών να τις βελτιώσουν, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης τελειώνει.
Οι περισσότεροι κρατούμενοι συνελήφθησαν  κατά την προσπάθειά τους  να διαφύγουν μέσω Βουλγαρίας σε χώρες της Ευρώπης, όπου κάποιοι από αυτούς έχουν συγγενείς.  Στην πλειονότητά τους προέρχονται από χώρες όπου μαίνονται στρατιωτικές συγκρούσεις, όπως η Συρία, η Παλαιστίνη, το Κασμίρ (Πακιστάν), η Σρι Λάνκα και δικαιούνται κάποια μορφή διεθνούς προστασίας, η οποία ωστόσο είτε δεν τους παρέχεται είτε καθυστερεί απαράδεκτα.
 
Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου, όπου κρατούνται τέσσερις αλλοδαποί προς απέλαση, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος από τη Συρία. Η κατάσταση εκεί είναι ακόμη πιο ασφυκτική.
 
Η πολιτική των μαζικών συλλήψεων και κρατήσεων αλλοδαπών, από τους οποίους άλλοι δικαιούνται άσυλο και άλλοι δεν υπάρχει δυνατότητα να απελαθούν στις χώρες προέλευσής τους, παραβιάζει τους κανόνες δικαίου και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας, αποτελεί όνειδος για τον πολιτισμό μας και πρέπει να σταματήσει πριν κοστίσει τις ζωές αθώων ανθρώπων.
 
 
 
 
                                                                                                  ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  Σερρών
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16