ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

27.12.2012

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Σερρών με επικεφαλής τη βουλευτίνα Αφροδίτη Σταμπουλή επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κερκίνης στα Κάτω Πορρόια

 
                                                                                                Σέρρες, 27-12-2012
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Την Κυριακή, 23-12-2012 , κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Σερρών με επικεφαλής τη βουλευτίνα Αφροδίτη Σταμπουλή επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας (4 κρατούμενοι) και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κερκίνης στα Κάτω Πορρόια (29 κρατούμενοι), όπου οι κρατούμενοι εξέθεσαν τις συνθήκες σύλληψης και κράτησής τους.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι βασική αιτία  εγκλωβισμού μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα είναι η συνθήκη « Δουβλίνο 2», αφού αρκετοί εξ αυτών συνελήφθησαν σε χώρες όπως η Βουλγαρία και Ρουμανία κατά την προσπάθειά τους  να φτάσουν σε διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία κ.ά.) όπου ζουν μέλη των οικογενειών τους ή συγγενείς τους.
Πολλοί απ’ αυτούς προέρχονται από χώρες ή περιοχές στις οποίες μαίνεται πόλεμος με εκατοντάδες θύματα μεταξύ αμάχων ( Συρία, Παλαιστίνη ).
 
Από τα προσωπικά τους έγγραφα και τις μαρτυρίες τους φαίνεται ότι δεν υπάρχει επαγγελματική διερμηνεία και ότι δεν ενημερώνονται έγκαιρα για τις δυνατότητες νομικής υποστήριξης των αιτημάτων τους ( άσυλο, αποτροπή απέλασης, συνένωση με συγγενείς τους που ζουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χορήγηση κάποιας μορφής προστασίας). Η επικοινωνία με συγγενικά τους πρόσωπα ή δικηγόρους είναι δυσχερής και γίνεται μόνο από ένα καρτοτηλέφωνο για μια ώρα την ημέρα.
 
Παρά τις προσπάθειες των περισσότερων αστυνομικών υπαλλήλων να κάνουν κάπως υποφερτή την παραμονή των κρατουμένων, οι πολύ άσχημες συνθήκες θέρμανσης και καθαριότητας, η στέρηση προαυλισμού και επικοινωνίας (εφ’όσον τα κρατητήρια προορίζονται να «φιλοξενήσουν» ανθρώπους για μία ή δύο μέρες το πολύ και όχι για τρείς ή και περισσότερους μήνες), αποτελούν κατά τους διεθνείς οργανισμούς απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Η κυβέρνηση οφείλει να τη σταματήσει.
 
                                                                              ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  Σερρών
 
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16