ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

08.04.2013

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
ΤΡΙΗΜΕΡΗ  ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ  ΤΗΣ  ΡΕΝΑΣ  ΔΟΥΡΟΥ  ΣΤΟ  ΝΟΜΟ  ΣΕΡΡΩΝ
 
Οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρένα Δούρου ( Β΄Αθήνας, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων) και Αφροδίτη Σταμπουλή, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σερρών, περιόδευσαν κατά το τριήμερο 5, 6 και 7 Απριλίου στο νομό, πραγματοποιώντας  πολυάριθμες επισκέψεις και συνομιλίες με δημοτικές αρχές, συνδικαλιστικούς – συνεταιριστικούς φορείς, διοικήσεις δημόσιων υπηρεσιών, κινήσεις πολιτών και απλούς πολίτες.
Βασικός σκοπός των επαφών αυτών, που πραγματοποιούνται  αυτό τον καιρό σε όλη τη χώρα, είναι να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τους πολίτες, ώστε η όποια ψήφος ανάθεσης προς το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να γίνει ψήφος συμμετοχής και συστράτευσης. Αυτός είναι και μόνος τρόπος για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής αποτελεσματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Να βασίζεται στην ανάπτυξη των κοινωνικών και συνδικαλιστικών κινημάτων, στην ενεργό συμμετοχή των εργαζόμενων και των πολιτών.
Κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που αναδείχτηκαν στις συζητήσεις, ήταν:
Η  συγκυβέρνηση ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο, για να σταματήσει η διάλυση της κοινωνίας, να αποτραπεί η ολοκλήρωση του ξεπουλήματος δημόσιας γης και περιουσίας, να πάψουν οι αυτοκτονίες και να επανέλθει το αίσθημα αξιοπρέπειας στους εργαζόμενους και τους πολίτες.
Κάθε μέρα της συγκυβέρνησης αντιστοιχεί σε όλο και μεγαλύτερο ξόδεμα ανθρώπινων ζωών, δημόσιου πλούτου, κοινωνικών δομών και θεσμών.
Για το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ άμεση προτεραιότητα αποτελούν οι μακροχρόνια άνεργοι. Γι΄αυτό και δεσμεύεται για την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας και του κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα (750 ευρώ).
Απόλυτη ανάγκη αποτελεί και η επαναφορά των δημοκρατικών-κοινοβουλευτικών θεσμών, που καταστρέφονται μεθοδικά, ως «φυσική» συνέπεια των πολιτικών του ΔΝΤ και της Τρόικα, στρώνοντας χαλί υποδοχής στη Χρυσή Αυγή. Καίριες και τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΝΔ και των εταίρων της στη συγκυβέρνηση για το γεγονός ότι οι ρατσιστικές- αντικοινωνικές πρακτικές  της Χ.Α. γίνονται αποδεκτές από τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και επιβάλλεται κεντρική πολιτική ατζέντα από το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα.
Σημαντικότατο, επίσης, μέρος του αγώνα για τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών αποτελεί και η ενίσχυση των θεσμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία οδηγείται σε ολοκληρωτική απαξίωση, καθώς καλείται, μέσα σε ένα ασφυκτικά διαμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο, να λειτουργήσει ως μηχανισμός εφαρμογής των καταστροφικών συνταγών ΔΝΤ-συγκυβέρνησης στις τοπικές κοινωνίες.                                                                                                                        ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΕΡΡΩΝ
         
 
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16