ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ

25.09.2013

Επίσκεψη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών στις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Σέρρες  25-9-2013
 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
 
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αποτελούμενο από τη βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή και τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, Κώστα Μπούκικα, επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη, 25-9-2013, τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Πέρα από τα γενικά προβλήματα των πολλαπλών ελλείψεων συζητήθηκε το οξύ πρόβλημα της αναστολής της δωρεών μεταφοράς μαθητών αυτή τη βδομάδα, κατάσταση που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα παιδιά που φοιτούν σε σχολεία ειδικής αγωγής.
 Διαπιστώθηκαν οι ευθύνες τόσο της κυβερνητικής πολιτικής, που περιέκοψε δραστικά τα σχετικά κονδύλια και πρόσθεσε την τελευταία στιγμή το κριτήριο της απόστασης της κατοικίας κάθε μαθητή από το σχολείο, όσο και της άτεγκτης εφαρμογής της πολιτικής αυτής από την Αντιπεριφέρεια Σερρών. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετοί/ές μαθητές/ριες να μην προσέλθουν στα σχολεία τους τις τελευταίες ημέρες.
 
Ακολούθησε επίσκεψη στο ΤΕΦΑΑ Σερρών και συνάντηση με την Πρόεδρο του Ιδρύματος, το οποίο τελεί σε αναστολή λειτουργίας, όπως και όλες οι σχολές του ΑΠΘ, σε ένδειξη διαμαρτυρίες για τη διαθεσιμότητα που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας σε πολυάριθμα μέλη του  Διοικητικού Προσωπικού. Όπως διαπιστώνεται, σε ομόφωνο ψήφισμα της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου, το μέτρο αυτό καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των ΑΕΙ.
 
Παράλληλα, επισημάνθηκε το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι αποσπάσεις από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διδασκόντων, που είναι απολύτως απαραίτητες για την εκπαίδευση των φοιτητών/ριών.  
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι κατάσταση αυτή συνιστά άλλη μια συνειδητή εφαρμογή της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας, η οποία πρέπει να συναντήσει την αντίσταση των πολιτών και των συλλογικών φορέων.
 

                                                                                                ΣΥΡΙΖΑ   Σερρών

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16