ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

11.12.2013

Διήμερη επίσκεψη του Βουλευτή και υπεύθ. Τομέα Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη στο Νομό Σερρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σέρρες
11-12-2013
 
Θέμα: Διήμερη επίσκεψη του Βουλευτή και υπεύθ. Τομέα Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη στο Νομό Σερρών
 
Τον νομό Σερρών επισκέφθηκε το διήμερο 13 και 14 Δεκέμβρη ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης.
Κατά την άφιξή του στο νομό, συνοδεία της βουλευτίνας Σερρών Αφροδίτης Σταμπουλή και μελών της Νομ. Επιτροπής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε την ΕΡΑ Σερρών, όπου συναντήθηκε με τους απολυμένους εργαζόμενους και διατυπώθηκε για άλλη μια φορά η δέσμευση του κόμματος για πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ καθώς και των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών. Ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Σερρών και του Νομ. Τμήματος ΑΔΕΔΥ, στο εργατικό κέντρο Σερρών όπου δόθηκε έμφαση στο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει το νομό και οδηγεί σε απόγνωση και περιθωριοποίηση εκατοντάδες οικογένειες. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Σταθάκης παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση καθώς και το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση.
Το βράδυ της Παρασκευής 13 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-ομιλία στο ξενοδοχείο «ΟΛΥΜΠΙΚ» του Σιδηροκάστρου με θέμα : «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Χανίων Γ. Σταθάκης, ενώ τοποθετήθηκε και η βουλευτίνα Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή. Οι ομιλητές τόνισαν ότι άμεση προτεραιότητα μιας κυβέρνησης με κορμό τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς είναι η ακύρωση  των μνημονιακών νόμων και η υιοθέτηση μιας πολιτικής που θα υποστηρίζει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση και ανέπτυξαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και των νέων τεχνολογιών, η καινοτόμα και πρωτοποριακή επιχειρηματικότητα των νέων είναι τομείς που κέντρισαν το ενδιαφέρον των παρόντων πολιτών. Μεγάλος αριθμός ερωτήσεων ακολούθησε  μετά το πέρας της κεντρικής ομιλίας και οι ομιλητές απάντησαν διευκρινίζοντας πτυχές του οικονομικού και αναπτυξιακού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση.
Το πρωί του Σαββάτου, ο Γιώργος Σταθάκης, συμμετείχε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Ν. Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ με επαγγελματικούς-παραγωγικούς φορείς του νομού Σερρών. Στην σύσκεψη συμμετείχαν αντιπρόσωποι από το Επιμελητήριο Σερρών, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σερρών, Σωματείων και Ενώσεων καθώς και μεμονωμένων επαγγελματιών (εμπόρων, αγροτών κλπ), οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση ενώ δόθηκε έμφαση στους 3 πυλώνες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι:
Η σταθεροποίηση της οικονομίας με κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο πλεόνασμα.
Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και
Η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης  της οικονομίας.Δέσμευση, εξάλλου, του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήδη υλοποιείται, αποτέλει η τακτική επαφή των στελεχών του με τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού καθώς και με όλες τις κοινωνικές ομάδες, τόσο για την παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων του κυβερνητικού προγράμματος, όσο και για την συλλογή προτάσεων και παρατηρήσεων από τους άμεσα ενδιαφερόμενους (π.χ αγροτική ανάπτυξη νομού, τουριστική ανάπτυξη, φορολογικό νομοσχέδιο, ενέργεια και ανάπτυξη στο νομό, υδάτινοι πόροι και αξιοποίηση τους κλπ). 
 
Από το Γραφείο Τύπου

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16