ΔΡΑΣΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ

28.01.2013

Η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ Αφροδίτη Σταμπουλή στο συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση του Κ.Υ.Ροδολίβους

Η τρικομματική κυβέρνηση  εφαρμόζοντας την πολιτική των μνημονίων  στο χώρο της Υγείας παίρνει όλο  και σκληρότερα μέτρα, έχοντας επίγνωση ότι θα κοστίσουν ανθρώπινες ζωές. Οι περικοπές των εφημεριών των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών έφεραν στα όρια της αντοχής τους όσους/ες πραγματοποιούν ενεργές εφημερίες και έθεσαν σε διαρκή ταλαιπωρία όσους/ες πραγματοποιούν εφημερίες ετοιμότητας (μια και οι υπηρεσίες τους αποδείχθηκαν αναγκαίες παρά τη γνώμη του Υπουργείου) ενώ παράλληλα έκαναν την εφημέρευση κάθε άλλο παρά ασφαλή για τους ασθενείς. Οι περικοπές αυτές, όπως και οι περικοπές των νυχτερινών και εξαιρέσιμων του νοσηλευτικού, επιστημονικού και άλλου προσωπικού, οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση τους λειτουργούς της δημόσιας υγείας, εξαθλίωση που επιδεινώνεται από την πανθομολογούμενη προθυμία του Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών να αποδέχεται μειώσεις κονδυλίων σε βαθμό δυσανάλογο με άλλα νοσοκομεία ίδιου δυναμικού. Σήμερα ήρθε η σειρά των Κέντρων Υγείας να υποστούν την ίδια πολιτική σε βάρος της ασφάλειας των κατοίκων, με όχημα προώθησης μάλιστα τη διέγερση τεχνητών αντιπαλοτήτων μεταξύ των θυμάτων των περικοπών, ώστε να αποτραπεί η οργάνωση συλλογικής αντίστασης στην επίθεση. Ετσι ελπίζει η κυβέρνηση να προωθήσει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις για κατάργηση 11000 νοσηλευτικών κρεβατιών και αντίστοιχου αριθμού γιατρών, μαζί με την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας και την αποψίλωση ακόμα και των ΜΕΘ από ειδικευμένο προσωπικό. Ετσι, και σε συνδυασμό με την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, θα στρέψει προς πανάκριβες παροχές υγείας όσους ακόμη μπορούν να τις πληρώσουν, και θα εγκαταλείψει στο έλεος ΜΚΟ αμφίβολης αξιοπιστίας και σε προγράμματα του ΕΣΠΑ περιορισμένης επάρκειας και διάρκειας τους ανασφάλιστους και άλλους οικονομικά αδύναμους, που αυξάνονται καθημερινά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σερρών καλεί κάθε κάτοικο της περιοχής να μην πέσει στην παγίδα, αλλά να υπερασπιστεί το δικαίωμα σε αποτελεσματική δημόσια περίθαλψη για όλους/ες, παρεχόμενη από λειτουργούς υγείας με συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας. Καλεί κάθε εργαζόμενο/η στην Υγεία να συμμετέχει και κάθε πολίτη/σα να στηρίξει την πανυγειονομική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ στις 31 Ιανουαρίου για να ανακοπεί η κυβερνητική επέλαση στην περίθαλψη, για να ανατραπεί αυτή η καταστροφική πολιτική.

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16