ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

11.11.2013

Συνάντηση της Αφροδίτης Σταμπουλή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες

Πηγή: avgi.gr
Με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνο Σκανδάμη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου συναντήθηκε την Τρίτη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους στην Τουρκία με θέμα τους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες και απεργούς πείνας πάνω από 40 ημέρες πια, που αντιμετωπίζουν την έκδοση σε Τουρκία και Γαλλία...

Την Παρασκευή μάλιστα αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου για τους Ερντογάν Τσακίρ και Χασάν Μπιμπέρ. Για την ημέρα αυτή η Επιτροπή καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο.

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ενημερώθηκε από την Επιτροπή για την κρίσιμη κατάσταση των απεργών πείνας, εκ των οποίων δύο μεταφέρθηκαν πριν από μια εβδομάδα με εισαγγελική εντολή στο Ασκληπιείο Βούλας παρά την άρνησή τους να λάβουν οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα.

Στην αντιπροσωπεία που συνάντησε τον υπουργό Δικαιοσύνης συμμετείχαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, ο Γρηγόρης Καλομοίρης από την ΟΛΜΕ, εκπρόσωποι τοπικών ΕΛΜΕ, ο Παύλος Αντωνόπουλος από την ΑΔΕΔΥ, η Όλγα Κοσμοπούλου από την ΟΕΝΓΕ και γιατρός που έχει εξετάσει τους απεργούς πείνας, καθώς και ο Γιάννης Μουζάλας από τους Γιατρούς του Κόσμου.

Οι απεργοί πείνας δεν μπορούν πια ούτε να περπατήσουν, ούτε να σταθούν, σύμφωνα με την Επιτροπή Αλληλεγγύης.

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16