ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

02.12.2013

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, με επικεφαλής τη βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή επισκέφθηκε το Σπήλαιο της Αλιστράτης

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, με επικεφαλής τη βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή, επισκέφθηκε χτες, 1-12-13, το Σπήλαιο της Αλιστράτης, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση της δημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης του σπηλαίου και τους/τις εργαζόμενους/ες σε αυτή.
 
Τέθηκαν τα προβλήματα που αφορούν: α) στη δυσκολία πρόσβασης στο σπήλαιο, λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου,  β) η αναγκαιότητα μεγαλύτερης προβολής του, σε συνδυασμό και με άλλους τουριστικούς προορισμούς της Π.Ε. Σερρών, που διακρίνεται για την ποικιλομορφία της και  γ) η ανάγκη χρηματοδότησης των εργασιών στο γειτονικό σπήλαιο του Ορφέα, όπου έχει διαπιστωθεί ανθρώπινη παρουσία κατά τους προϊστορικούς χρόνους.
 
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ότι είναι αδιανόητη οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση της δημοτικής επιχείρησης. Αντίθετα, η ανάπτυξή της, σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες στο πλησίον φαράγγι του Αγγίτη, μπορούν να καταστήσουν την περιοχή ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό, σημαντικό για την οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου.
Εξίσου σημαντική θεωρείται και η συνέχιση και αναβάθμιση των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται εκεί.
 
Η προώθηση όμως όλων αυτών των ζητημάτων εμποδίζεται από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αποδεχτεί και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση. Δεν μπορεί, συνεπώς, να πραγματωθεί χωρίς την ανατροπή της.
 
 
 
                                                            ΣΥΡΙΖΑ  Σερρών

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16