ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

12.12.2012

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΡΤ.


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τον εκπρόσωπο Τύπου Πάνο Σκουρλέτη και τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Δημήτρη Τσουκαλά, Αφροδίτη Σταμπουλή και Βασίλη Κυριακάκη συμμετείχε σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΕΡΤ, στον προαύλιο χώρο των υπό παραχώρηση κτηρίων της Κατεχάκη.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, με τη συμπαράσταση και των υπόλοιπων σωματείων στα ΜΜΕ, συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Η απόφαση αυτή, μετά τα πρόσφατα κρούσματα λογοκρισίας, την άρνηση υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την χρόνια «ομηρία» των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην κατεύθυνση της απαξίωσης και της συρρίκνωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης- που συστηματικά μεθοδεύεται από την κυβέρνηση Σαμαρά-προς όφελος των ιδιωτών ανταγωνιστών της. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε και οι συκοφαντικές επιθέσεις στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, ενάντια στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους.   


Η παραχώρηση των εν λόγω κτηρίων, εκτός του ότι θα στερήσει πολύτιμες δυνατότητες παραγωγής ποιοτικών προγραμμάτων, εκτός του ότι θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος της ΕΡΤ με την καταφυγή σε εξωτερικές παραγωγές, δεν αποκλείεται να αποτελεί την εναρκτήρια πράξη δημιουργίας ενός ακόμα κέντρου κράτησης μεταναστών και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας.  

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η καταφυγή στον αυταρχισμό και η στοχοποίηση όσων αντιστέκονται στη μνημονιακή βαρβαρότητα, είναι πλέον στρατηγικές επιλογές της τρόικας εσωτερικού, που βρίσκουν εφαρμογή και στην περίπτωση της ΕΡΤ. Οι κοινωνικοί αγώνες όμως θα νικήσουν και σύντομα θα κάνουν παρελθόν όλους εκείνους που μας απειλούν και μας  εξαθλιώνουν. Και σε αυτή την πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του. 

Εκ μέρους των παρευρισκομένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, χαιρετισμό απεύθυνε η βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη, που μεταξύ άλλων σημείωσε: 

«Είμαστε σήμερα εδώ για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα σας, που είναι και αγώνας όλων μας. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την περιφρούρηση της αντικειμενικής πληροφόρησης, των εργασιακών δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων, της δημόσιας περιουσίας. Ξεχαρβαλώνουν κάθε τι δημόσιο. Διαλύουν τις υποδομές της ΕΡΤ, που ξέρετε καλά πόσο απαραίτητες είναι για την εργασίας σας και χαρίζουν τα κτήρια της στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Στο μόνο υπουργείο που ακόμα γίνονται προσλήψεις. Ξέρουν καλά ότι πέρα από το πάρτι των ιδιωτικοποιήσεων, χρειάζονται ένα ισχυρό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να καταστείλει τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις. Όσο για τα σχόλια του κ. Μουρούτη, δεν χρειάζεται καμία απάντηση. Είστε μάρτυρες χρόνια των δικών τους στελεχών που μπαινοβγαίνουν στο Ραδιομέγαρο και βλέπουν τη δημόσια τηλεόραση ως κομματικό λάφυρο. Αυτό που τους πονάει είναι ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και τα χτυπήματα που δίνετε στην καθεστωτική προπαγάνδα, η οποία καλλιεργεί το ψέμα και το φόβο. Όλοι μαζί με τους αγώνες μας θα νικήσουμε». 
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16