ΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

17.02.2014

ΔΗΛΩΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΙΣ 16/2/2014

ΔΗΛΩΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΙΣ 16/2/2014
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και στις 16/2 δίπλα στους αγρότες των Σερρών στα Κερδύλλια και στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας, όπως βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους αγρότες όλης της χώρας, που αντιστέκονται στα νεοφιλελεύθερα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία απειλούν την ίδια τους την επιβίωση απειλώντας ταυτόχρονα την ύπαρξη πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα. Μια σειρά από δίκαια αιτήματα που αφορούν από τις απαγορευτικές τιμές πετρελαίου, ρεύματος και αγροεφοδίων, μέχρι τα απλήρωτα δικαιώματα των κτηνοτρόφων και το επερχόμενο τελειωτικό χτύπημα με το «φρέσκο» γάλα 10 ημερών, από το εξωφρενικό σύστημα φορολόγησης και το εισοδηματικό κριτήριο άμεσων ενισχύσεων μέχρι την άνοδο του ορίου συνταξιοδότησης στα 67, με επιστέγασμα τη δανειοδοτική πολιτική της δωρισμένης στην Πειραιώς ΑΤΕ, συναντούν την κυβερνητική ακαμψία. Η προσπάθεια των βουλευτών της συμπολίτευσης να μεταμφιέσουν την αδίστακτη αθέτηση κάθε υπουργικής η πρωθυπουργικής υπόσχεσης σε μελλοντική κατανόηση των προβλημάτων, δεν μπορεί να πείσει πια.
Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ικανοποίηση των αγροτικών αιτημάτων αποτελούν ελπίδα για αποτροπή της επερχόμενης καταστροφής, αποτροπή που μπορούν να πετύχουν οι ίδιοι οι αγρότες συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια σ’ αυτή την ολέθρια πολιτική και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει.
 
 Σέρρες   17/2/14                                                                       Αφροδίτη Σταμπουλή
                                                                                      Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16