ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25.11.2013

Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτης Σταμπουλή με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σέρρες, 25-11-2013
 
ΔΗΛΩΣΗ
 
Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτης Σταμπουλή με αφορμή την
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 
 Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα διαχρονικό και διαταξικό φαινόμενο είτε με την μορφή της ενδοοικογενειακής  βίας, είτε της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας , είτε του βιασμού, είτε του trafficing και της καταναγκαστικής  πορνείας. Ενυπάρχει στο κυρίαρχο πατριαρχικό σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης και οξύνεται από την οικονομική βία της κρίσης και το φασιστικό φαινόμενο, που τη συνοδεύει θέτοντας σε αμφισβήτηση βασικά δικαιώματα.
 Η καταγγελία από το θύμα είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και η συνέχεια απαιτεί πολλαπλή υποστήριξη από θεσμούς της πολιτείας, ιδιαίτερα αν πρόκειται για πρόσωπα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες : άνεργες , μετανάστριες, ρομνί, ΑμεΑ, οροθετικές, ΛΟΑΔ.
 
 Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας που λειτουργεί με σύμπραξη της Γραμματείας Ισότητας Φύλων και του Δήμου Σερρών είναι ένας τέτοιος θεσμός ο οποίος πρέπει να στηριχθεί και να αναπτυχθεί, σε συνδυασμό με επαρκή κέντρα φιλοξενίας και με διασφάλιση της μακροπρόθεσμης  χρηματοδότησής τους από την πολιτεία. Παράλληλα ένα γυναικείο κίνημα που θα αμφισβητεί τα στερεότυπα των φύλων, θα επαγρυπνεί σε θέματα βίας κατά των γυναικών και θα ελέγχει τους θεσμούς, είναι αυτό που θα συμβάλει αποφασιστικά στην εξάλειψη του φαινομένου.

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16