ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

11.03.2013

ΔΗΛΩΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Σέρρες 11-3-2013
 
 
ΔΗΛΩΣΗ   ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ  ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΟ  ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΣΕΡΡΩΝ
 
 
Η καταστροφική πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης στην Υγεία αποδίδει κάθε μέρα και νέους ολέθριους καρπούς. Μετά την επίσχεση εργασίας την οποία συνεχίζουν από την προηγούμενη εβδομάδα οι ειδικευόμενοι γιατροί του Γ.Ν. Σερρών, διεκδικώντας τις απλήρωτες εφημερίες τους από τον Αύγουστο του 2012, σε ανάλογη κινητοποίηση βρίσκονται από αυτή τη βδομάδα και οι ειδικοί γιατροί, ενώ απεργούν οι γιατροί των κέντρων υγείας με τις ίδιες διεκδικήσεις. Απλήρωτες επίσης παραμένουν οι αμοιβές νυχτερινών και εξαιρέσιμων του νοσηλευτικού, επιστημονικού και άλλου προσωπικού. Η διοίκηση του νοσοκομείου, αντί να αναλάβει τις πανθομολογούμενες ευθύνες της, απαιτώντας από το υπουργείο ποσά τουλάχιστον αντίστοιχα με αυτά που πήραν άλλα περιφερειακά νοσοκομεία ίδιου δυναμικού, εκτέθηκε ακόμη περισσότερο επιδιώκοντας εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος των γιατρών. Με αυτά τα δεδομένα, η απένταξη από το ΕΣΠΑ του σχεδίου ίδρυσης Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου Σερρών δεν είναι παρά ένας ακόμη κρίκος στην ίδια αλυσίδα αποδιάρθρωσης της δημόσιας περίθαλψης, που απαιτεί η μνημονιακή πολιτική και επιδιώκει με κάθε μέσο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Για να αποτύχουν οι αντικοινωνικοί στόχοι της κυβέρνησης θα απαιτηθεί ο συντονισμός των διεκδικήσεων των λειτουργών της υγείας και της τοπικής κοινωνίας ώστε να διασφαλισθεί δημόσια δωρεάν περίθαλψη ικανοποιητικού επιπέδου για όλους/ες τους κατοίκους της χώρας, με ασφαλείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές για τους υγειονομικούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει αυτές τις διεκδικήσεις, τόσο με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όσο και με ενεργό συμμετοχή, και αγωνίζεται για την ικανοποίησή τους, η οποία συνδέεται άμεσα με την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
                                                                                    
 
                                                                                   Αφροδίτη Σταμπουλή
                                                                             Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΕΡΡΩΝ

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16