ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

29.07.2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΒΖΑΧΑΡΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ
ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΒΖΑΧΑΡΗΣ
 
                                                                                                       Σέρρες  29-7-2013
 
 
Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών στους χώρους της βιομηχανίας όπου συνομιλήσαμε τόσο με τη Διεύθυνση όσο και με εκπροσώπους των εργαζομένων.
 Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι το success story της κυβέρνησης είναι και στην περίπτωση της ΕΒΖ μια οικτρή αποτυχία.
 Η ένταξη της επιχείρησης στο «κακό» προς εκκαθάριση κομμάτι της ΑΤΕ σε συνδυασμό με την χρηματοδοτική εξάρτηση από την τράπεζα Πειραιώς ( άλλο ένα δώρο της κυβέρνησης στον αγοραστή της καλής ΑΤΕ )αποτέλεσε τροχοπέδη για την λειτουργία της ΕΒΖ πριν οδηγήσει σε αδιέξοδο τα σχέδια πώλησής της . Η απόφαση να παραταθεί η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία μέχρι τον Νοέμβριο είναι καταστροφική ακόμη και όσον αφορά το βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό, πόσο μάλλον όταν απαιτούνται μέτρα μακράς πνοής ενόψει της επικείμενης κατάργησης της ποσόστωσης . Για την υλοποίηση οποιωνδήποτε τέτοιων μέτρων όμως, απαιτείται η εμπιστοσύνη των τευτλοπαραγωγών η οποία εύλογα κλονίζεται από την καθυστέρηση της καταβολής των ενισχύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης σακχαροτεύτλων  για το 2012 και από τις εκκρεμότητες της νέας ΚΑΠ.
 Μόνο η ανατροπή κάθε σχεδίου ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας  και η επικράτηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για παραγωγική ανασυγκρότηση με γνώμονα τις ανάγκες του πληθυσμού θα διασφαλίσει την ανάπτυξη της ΕΒΖ, την διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ενίσχυση  του αγροτικού εισοδήματος στην περιοχή.
 
 
                                                                                       Αφροδίτη Σταμπουλή

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16