ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

12.12.2013

αιτείται τη διασφάλιση του εποχικού προσωπικού στην Ε.Β.Ζ. Σερρών με υπογραφή εργασιακών συμβάσεων 8μηνης διάρκειας επιδοτούμενων μέσω προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ για το έτος 2014.


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων:
 
Θέμα: Εργασιακό καθεστώς και προτάσεις για τις εργασιακές συμβάσεις του εποχικού προσωπικού της Ε.Β.Ζ. Σερρών
 
Η βουλεύτρια του Νομού Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή, καταθέτει αναφορά το ακριβές απόσπασμα από το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης (αρ. 4/18-10-2013) του Σωματείου Εποχικού Προσωπικού ΕΡΓ Ε.Β.Ζ Σερρών, στην οποία συνέλευση αποφασίστηκε ότι το εργασιακό καθεστώς του εποχικού προσωπικού στην Ε.Β.Ζ Σερρών πρέπει να διασφαλιστεί  με υπογραφή εργασιακών συμβάσεων 8μηνης διάρκειας επιδοτούμενων μέσω προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. για το έτος 2014. Όπως αναφέρει το απόσπασμα “η παραπάνω ένταξη θα γίνει εφ' όσον: 1)Δεν πληγεί κανένας εποχικός εργαζόμενος οικονομικά, σε σχέση με το υπάρχον μισθολογικό καθεστώς του 2013 και 2) Τα προγράμματα δεν θα είναι τα κοινωφελή προγράμματα των Δήμων, αλλά θα αφορούν ειδικά τους εποχικούς εργαζόμενους της Ε.Β.Ζ. Σερρών”.
 
Επισυνάπτεται το ακριβές απόσπασμα
 
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά
 
Η καταθέτουσα βουλεύτρια
 
Αθήνα, 27.11.13
 
Αφροδίτη Σταμπουλή
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16