ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

18.10.2013

αιτείται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ εξαιτίας της καταστροφής των τελευταίων χεριών συγκομιδής του καπνού, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.


 
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
 
ΑΝΑΦΟΡΑ
                                     Για  Τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων
                                               
 
Θέμα: «Ζημίες σε καπνά στο Νομό Σερρών»
 
Η βουλεύτρια  Ν. Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή  καταθέτει ως Αναφορά την Επιστολή  του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού  Νομού Σερρών « Εμμανουήλ Παππάς» στην οποία αναφέρεται ότι «κατά τις νυχτερινές ώρες της 4ης προς 5ης  Οκτωβρίου 2013, στην ευρύτερη περιοχή Αχλαδοχωρίου- Καρυδοχωρίου του Νομού Σερρών, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και του υψομέτρου της περιοχής έπεσε πάχνη με αποτέλεσμα τα τελευταία χέρια συγκομιδής καπνού να καούν, να μαυρίσουν και να είναι ακατάλληλα προς συλλογή.
Επισημαίνουν επίσης ότι « τα τελευταία χέρια συλλογής 4ο και 5ο (Ούτσαλτι και Ούτσι) αποτελούν τα πιο εξαιρετικά και ακριβά καπνά και αποτελούν το καθαρό κέρδος του παραγωγού.»
     Ζητούν να αποζημιωθούν από τον Ε.Λ.Γ.Α, παρότι «ο κανονισμός του Ε.Λ.Γ.Α. προβλέπει η συγκομιδή του καπνού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου»  λόγω της ιδιαιτερότητας του κλίματος και του  υψομέτρου (550 m).
Επισυνάπτεται η Επιστολή
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 09-10-13
Η  καταθέτουσα Βουλεύτρια
Αφροδίτη Σταμπουλή
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16